R-Sport var Volvo sin satsing på bilsport på 80-talet. I R-Sport satsinga fann ein mellom anna ein serie produkt som hadde som formål å gjera Volvo til ein sportsligare bil. I sortimentet inngjekk motorar, hjuloppheng, interiørdetaljer,etc.

Volvo lagde på 80-talet eit turbokonverteringssett for B19A, B21A og B23A som kunne kjøpast som tilbehør i R-Sport sortimentet. Med dette settet kunne du bygga om ein standard volvomotor til eit "råskinn", om en ikkje fullt så kraftig som B21ET og B23ET maskinene. Du kunne også få motoren som innbyttemotor.

R-Sport setetrekk er eit velkjent tilbehør. Desse setetrekka har innebygd sidestøtte, og gir utmerka støtte for førar og passasjer under sportslig kjøring. Desverre har dei ei svakheit i stoffet på baksida av seteryggane framme, som fører til at at det er vanskeleg å få tak i brukte setetrekk i god stand. Desse setetrekka er for øvrig svært ettertrakta og stiv i pris hvis du kj°per dei fra Volvo

R-Sport understell er også eit kjent uttrykk for volvoentusiastar, eit sett med sportsligare fjærer, demparar (og stabilisatorstag?)

Dersom du har meir info om R-Sport, så ta kontakt! aring; ta kontakt! L>